Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Skynda.Gästspelen försvinner fort.

Här ser du några av våra tidigare rariteter. Gästspel som går åt – lika fort som smör i solsken.

Snabbnavigera till:
Brasilien – Claudia Roberta
Colombia – Geisha El Paraiso
Honduras – Liquidambar
Brasilien – Volta da Serra
 

Vill du få information om våra gästspel först av alla? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev!

 

Gästspelet som applåderade kvinnodagen.

Rostades: 2021-02-24 (slutsålt samma dag)

Claudia Roberta de Oliveira tillhör de stolta kvinnorna i AMECAFÉ, The Association of Coffee Women Entrepreneurs in Serra da Mantiqueira. En förening som bildats av småskaliga kvinnliga kaffebönder i Brasilien.

Hon och hennes medsystrar handplockar bönorna med kärlek och största noggrannhet på den lilla gården om 5 hektar 1275 meter över havet.

Claudias kaffe hamnade i toppen av AMECAFÉs årliga tävling i oktober 2020. Endast 4 säckar kom till Europa. Och två av dem lyckades vi på Koppar erövra!

Region: Mantiqueira de Minas, Brasilien
Producent: Claudia Roberta de Oliveira på farmen Sítio Cachoeririnha
Odlingshöjd: 1275 möh
Sort: Bärtorkad Red Catuai (mikro-lot)
Skördetid: Juni-september
Process: Bärtorkat

 


Världens mest hyllade kaffesort.

Rostades: 2020-11-25 (slutsålt efter 114 minuter)

Det är inte vi som korar Geisha-kaffet till världsbäst. Det är experterna i The Specialty Coffee Association. Varje år dricker de sig igenom ”creme de la creme” av kaffebönor. Och Geishor kommer så gott som alltid in på 90 poäng eller högre av 100 möjliga!

Geisha kommer från byn Gesha i Etiopien. Den engelska konsuln i landet älskade kaffet till den grad att han 1936 skickade frön från busken till drottningens alla kolonier. Man förstår honom, smaken är majestätiskt sofistikerad!

Colombia tillhör inte drottningens imperium men tack vare konsuln letade sig några frön fram till José Ignacio Gomez Lopez farm i landets bergstrakter. På familjens 6,5 hektar odlar han sitt världskaffe.

Region: Nariño, Colombia
Producent: José Ignacio Gomez Lopez på farmen Finca El Paraiso
Odlingshöjd: 1900 möh
Sort: Geisha
Skördetid: Året runt
Process: Tvättat

 

 


Hajpat till max.

Rostades: 2020-05-13 (slutsålt efter 47 minuter)

Det är en av de mest sällsynta kaffesorter som finns just nu. Väldigt eftertraktade och svåra att få tag i. Hajpade till max. Vi talar om kaffebär som processats med den senaste och allra trendigaste metoden – anaerobisk fermentation. Än så länge utövad av endast ett fåtal producenter i hela världen. Processen driver fram sötman på ett oöverträffat sätt. Smakerna och aromerna blir otroligt komplexa, som hos ett fylligt rött vin.

Region: San Marcos, Ocotepeque, Honduras
Producent: Finca Liquidambar
Odlingshöjd: 1670 möh
Sort: Yellow Bourbon
Skördetid: Januari-mars
Process: Anaerobisk fermentation


Cup of Excellence.

Rostades: 2019-12-03 (slutsålt efter 6 timmar)

Cup of Excellence har funnits sedan 1999 och är den mest prestigefyllda tävlingen och auktionen för kaffe av hög kvalitet. Varje år skickas tusentals sorter in, och blindprovas av juryn. Proverna dokumenteras så att kaffet är spårbart till gårdens exakta mikroläge. De kaffen som når över 87 poäng i den stenhårda konkurrensen belönas med tävlingens högsta titel, Cup of Excellence, och säljs sedan på en global auktion.

Region: Chapada Diamantina, Brasilien
Producent: Agnaldo Martins Assunção, på farmen Fazenda Volta da Serra
Odlingshöjd: 1415 möh
Sort: Red catuai
Skördetid: Maj-oktober
Process: Honey