Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Skynda.Gästspelen försvinner fort.

Här ser du några av våra tidigare rariteter. Gästspel som går åt – lika fort som smör i solsken.

Snabbnavigera till:
Colombia – La Cinta Wush Wush
Jemen – Mocca Matari
Brasilien – Claudia Roberta
Colombia – Geisha El Paraiso
Honduras – Liquidambar
Brasilien – Volta da Serra

Vill du få information om våra gästspel först av alla? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev!

 

La Cinta Wush Wush – självklar på din wish list

Rostades: 2021-05-26 (slutsålt på 173 minuter)

Lika kräsna som vissa av oss är med vårt kaffe är arabica-sorten wush wush med odlingsförhållandena. Därför växer den bara på några få gårdar i Etiopien och Colombia. Hos Nolberto Olaya har den funnit ett hem och familjens stora passion för smak och kvalitet finns i varenda droppe av detta sällsynta kaffe.

Som en krämig bakelse, både vilda björnbär och nötcreme på samma gång. Fläder blommar i koppen. Denna mikrolot överraskar den mest inbitne kaffedrickaren. Det är nytt. Det är Wush Wush. Snart högst upp på allas wish lists.

Ursprung: Tolima, Colombia
Odlingshöjd: 1700 möh
Producent: Nolberto Olaya på gården La Cinta
Sort: Wush Wush
Process: Tvättat anaerobisk

 


Yea man, Jemen

Rostades: 2021-04-28 (slutsålt på 193 minuter)

I augusti 2020 var Jemen på allas läppar i specialkaffe-världen. En världskänd Youtuber intervjuade upptäckaren av en ny arabica-sort från Jemen som han hade döpt till Yemenia. Frågan alla ställde sig var: Kan detta vara den nya Geishan (en av de mest exklusiva arabica-varieteterna)?

Den nyupptäckta sorten såldes för hiskeliga belopp på en auktion anordnad av upptäckaren. Ännu vet ingen hur det faktiskt kommer att bli med Yemenia, men för oss på Koppar blev detta startskottet på vår jakt efter det perfekta kaffet från Jemen.

Vi fann det i Bani Matar, där en naturlig vattenkälla som kommer uppifrån bergen gör att 45 småbönder, som gått samman för att producera denna microlot, kan kontrollera bevattningen – från blomning till mognad och skörd. Detta i ett land med i övrigt ständig vattenbrist. Resultatet är ett kaffe av högsta möjliga kvalitet.

Kaffet är bärtorkat och sött. Blåbär, russin och choklad dominerar i aromerna. Koppen är medelfyllig, med rom-toner i en harmonisk eftersmak.

Region: Al-Sayh, Bani Matar, Jemen
Odlingshöjd: 1500-1700 möh
Varieteter: Ismaili, Typica, Matari, Bourbon
Process: Bärtorkat

 


Gästspelet som applåderade kvinnodagen.

Rostades: 2021-02-24 (slutsålt samma dag)

Claudia Roberta de Oliveira tillhör de stolta kvinnorna i AMECAFÉ, The Association of Coffee Women Entrepreneurs in Serra da Mantiqueira. En förening som bildats av småskaliga kvinnliga kaffebönder i Brasilien.

Hon och hennes medsystrar handplockar bönorna med kärlek och största noggrannhet på den lilla gården om 5 hektar 1275 meter över havet.

Claudias kaffe hamnade i toppen av AMECAFÉs årliga tävling i oktober 2020. Endast 4 säckar kom till Europa. Och två av dem lyckades vi på Koppar erövra!

Region: Mantiqueira de Minas, Brasilien
Producent: Claudia Roberta de Oliveira på farmen Sítio Cachoeririnha
Odlingshöjd: 1275 möh
Sort: Bärtorkad Red Catuai (mikro-lot)
Skördetid: Juni-september
Process: Bärtorkat

 


Världens mest hyllade kaffesort.

Rostades: 2020-11-25 (slutsålt efter 114 minuter)

Det är inte vi som korar Geisha-kaffet till världsbäst. Det är experterna i The Specialty Coffee Association. Varje år dricker de sig igenom ”creme de la creme” av kaffebönor. Och Geishor kommer så gott som alltid in på 90 poäng eller högre av 100 möjliga!

Geisha kommer från byn Gesha i Etiopien. Den engelska konsuln i landet älskade kaffet till den grad att han 1936 skickade frön från busken till drottningens alla kolonier. Man förstår honom, smaken är majestätiskt sofistikerad!

Colombia tillhör inte drottningens imperium men tack vare konsuln letade sig några frön fram till José Ignacio Gomez Lopez farm i landets bergstrakter. På familjens 6,5 hektar odlar han sitt världskaffe.

Region: Nariño, Colombia
Producent: José Ignacio Gomez Lopez på farmen Finca El Paraiso
Odlingshöjd: 1900 möh
Sort: Geisha
Skördetid: Året runt
Process: Tvättat

 

 


Hajpat till max.

Rostades: 2020-05-13 (slutsålt efter 47 minuter)

Det är en av de mest sällsynta kaffesorter som finns just nu. Väldigt eftertraktade och svåra att få tag i. Hajpade till max. Vi talar om kaffebär som processats med den senaste och allra trendigaste metoden – anaerobisk fermentation. Än så länge utövad av endast ett fåtal producenter i hela världen. Processen driver fram sötman på ett oöverträffat sätt. Smakerna och aromerna blir otroligt komplexa, som hos ett fylligt rött vin.

Region: San Marcos, Ocotepeque, Honduras
Producent: Finca Liquidambar
Odlingshöjd: 1670 möh
Sort: Yellow Bourbon
Skördetid: Januari-mars
Process: Anaerobisk fermentation


Cup of Excellence.

Rostades: 2019-12-03 (slutsålt efter 6 timmar)

Cup of Excellence har funnits sedan 1999 och är den mest prestigefyllda tävlingen och auktionen för kaffe av hög kvalitet. Varje år skickas tusentals sorter in, och blindprovas av juryn. Proverna dokumenteras så att kaffet är spårbart till gårdens exakta mikroläge. De kaffen som når över 87 poäng i den stenhårda konkurrensen belönas med tävlingens högsta titel, Cup of Excellence, och säljs sedan på en global auktion.

Region: Chapada Diamantina, Brasilien
Producent: Agnaldo Martins Assunção, på farmen Fazenda Volta da Serra
Odlingshöjd: 1415 möh
Sort: Red catuai
Skördetid: Maj-oktober
Process: Honey