Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Guji Hambela Buku, Etiopien

Ursprung: Etiopien
Region: Guji, Odo Shakiso (Sidamo)
Producent: Smallholder contributors till Buku washing station
Bönsort: Heirloom Ethiopia
Skördetid: December – februari
Odlas på: 1900-2250 möh
Process: Bärtorkat / Torra metoden (läs mer här)

Arabica-bönan trivs bra på hög höjd och några av de högsta höjderna som kaffe odlas på finner vi i södra Etiopien. Här utvecklas bönorna långsamt under perfekta förutsättningar för att ge oss ett underbart kaffe - bärigt, fruktigt och blommigt till karaktären. Guji är på god väg att bryta sig loss från Sidamo-appelattionen och bli en egen självständig region. Skälen är goda. Kaffen från Guji anses av många vara doft- och smakrikare, mer varierande och mer komplexa. I Guji produceras kaffe som processas med både våta och torra metoden och honey, hybriden mellan de traditionella metoderna, ökar i popularitet.

Tvättstationen Buku är uppkallad efter byn Buku, där kaffebären skördas. Den ligger på en gård Hambela som är 200 hektar stor och ägs av en familj som jobbat med kaffe i generationer. Dit kommer små kaffeodlare från området för att bearbeta skördarna. Från familjen som äger gården, får dessa småbönder plantor och profesionell vägledning.

Vårt kaffe odlas på en höjd 1900-2250 möh och är bärtorkat. Efter skörden soltorkas kaffebären på upphöjda kaffebäddar utan att man tvättar bort fruktköttet. Fruktköttet får torka in i självaste kaffekärnan och bidrar till en fin sötma i din kaffekopp.