Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Harrar i Etiopien

Ursprung: Harrar, Etiopien

Region: East Hararghe

Bönsort: Arabica Longberry

Skördetid: November - December

Odlas på: 1800 - 2000 möh

Process: Torra metoden

Harrar är den vilda kusinen till övrigt etiopiskt kaffe. Det kommer från Hararghe-distriktet i östra Etiopien, där den gamla staden Harrar är symbolisk huvudstad och kulturcentrum för Harare-folket. Förr skrevs staden Harrar, med två R, och det händer att man än idag ser den stavningen, särskilt i kaffesammanhang. Vi har därför valt namnet Harrar på vårt kaffe!

Efter skörd har bönorna bearbetats med den torra metoden, ett tidskrävande handarbete som kortfattat går ut på att de mogna, röda kaffebären läggs i solen för att torka till dess bönorna frigörs. Läs gärna mer om den torra metoden här.

Harrar Longberry är det bästa höglandsodlade arabica-kaffet från Etiopien, och ett kaffe som betingar några av de högsta priserna i världen. Anledningen är dess medellånga syra med vinösa toner av blåbär, rika kropp och typiska mockasmak.

Karta över Uganda, där vi hämtar vårt ekologiska kaffe ifrån.