Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Harrar i Etiopien

Ursprung: Harrar, Etiopien
Region: East Hararghe
Producent: Oromia Coffee Farmers Cooperative Union
Bönsort: Ethiopian heirloom, Longberry
Skördetid: Oktober – Februari
Odlas på: 1510 – 2120 möh
Process: Bärtorkat i solen

Harrar är den vilda kusinen till övrigt etiopiskt kaffe. Det kommer från Hararghe-distriktet i östra Etiopien, där den gamla staden Harrar är symbolisk huvudstad och kulturcentrum för Harare-folket. Förr skrevs staden Harrar, med två R, och det händer att man än idag ser den stavningen, särskilt i kaffesammanhang. Vi har därför valt namnet Harrar på vårt kaffe!

Efter skörd har bönorna bearbetats med den torra metoden, ett tidskrävande handarbete som kortfattat går ut på att de mogna, röda kaffebären läggs i solen för att torka till dess bönorna frigörs. Läs gärna mer om den torra metoden här.

Harrar Longberry är det bästa höglandsodlade arabica-kaffet från Etiopien, och ett kaffe som betingar några av de högsta priserna i världen. Anledningen är dess medellånga syra med vinösa toner av blåbär, rika kropp och typiska mockasmak.

Karta över Uganda, där vi hämtar vårt ekologiska kaffe ifrån.