Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Fazenda Minamihara i Brasilien

Farm: Fazenda Minamihara.
Ursprung: Brasilien.
Region: Alta Mogiana.
Bönsort: Mundo Novo, Red and Yellow Catuai, Obata, Yellow Bourbon, Tupi.
Skördetid: Juni–juli.
Odlas på: 900 möh
Process: Torra metoden (läs mer här)

Som världens största kaffeexportör är Brasilien ett stort och mångfacetterat land. Kanske har du hört talas om Brasilien som kaffeproducent och även har en föreställning om hur kaffet från Brasilien smakar. Men kaffe från Brasilien är lika olikt som människorna som odlar det och de är mååååånga. Från småbönder som handplockar sitt kaffe på svåråtkomliga bergsluttningar och kullar, till gigantiska plantageägare och jordbruksföretag som driver sin kaffeproduktion till100% med hjälp av maskiner.

Det finns 32 kaffeodlande regioner i Brasilien och varje region har en unik terroir. Alta Mogiana är en region i den norra delen av delstaten Sao Paulo. Denna region skiljer sig från de flesta brasilianska kaffeodlande landsdelar. Den präglas av små familjeägda gårdar som ligger i mer bergig terräng än övriga delar av Brasilien. Området ligger nära kusten och har ett för landet unikt klimat. Kaffe från Alta Mogiana anses vara av verkligt hög kvalitet tack vare traktens jordbrukare och deras ansträngningar. Många av regionens bönder har UTZ och Rainforest Alliance-certifieringar för deras gårdar, men en  ekologisk certifiering är mer sällsynt.

Familjen Minamihara har rötter från Japan (därav namnet) och deras gård ligger i Alta Mogiana. Familjen kom till Brasilien som invandrare på 30-talet för att jobba med kaffe och sedan dess har de lämnat vidare sina kunskaper och konsten att kultivera kaffe från generation till generation. Idag sköter Anderson Minamihara (fjärde generation) gården tillsammans med sina föräldrar och farföräldrar som alla ägnat sina liv åt att sköta kaffeplantagen. Kaffet familjen producerar sticker ut med hög kvalitet, då de ständigt investerar i ny teknik och söker efter hållbara produktionsmetoder. Familjen jobbar nära de biodynamiska principerna, men i brist på passande certifikat är de "bara" ekologiskt certifierade.

Kaffeträden växer i skuggan av avokadoträd i en ekologiskt balanserad jordmån (vilket är sällsynt i Brasilien) och det bidrar till koppens unika smakprofil och karaktär. Fazenda Minamihara brukar totalt 150 hektar mark, 900 meter över havsnivån, och av dessa är 95 planterade med kaffebuskar av sorterna Mundo Novo, red och yellow Catuai, Obatã, Bourbon Amarelo och Tupi.

Relaterade produkter