Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Korofeigu, Papua Nya Guinea

Ursprung: Papua Nya Guinea
Region: Benabena valley, Korofeigu
Producent: Korofeigu Farmers Cooperative Society
Bönsort: Arabica Arusha, blue mountain
Skördetid: April – september
Odlas på: 1400 - 1900 möh
Process: Våta metoden med soltorkning

Korofeigu Farmers Cooperative Society ligger i Benabena Valley i östra höglandet i Papua Nya Guinea, öster om staden Goroka. Kooperativet har 97 medlemmar med en total odlingsyta på 112 hektar. Det bergiga, fuktiga odlingsområdet har bördig lerjord och kaffeplantagerna skyddas av en mängd inhemska träd.

Under andra halvan av 1940-talet gjordes här en satsning på kaffeodling i och med att 13 unga bybor utbildades inom kaffeproduktion. Efter att ha valt ut de bästa lägena i området byggdes sakteliga små planteringar upp, men det tog tid innan byborna helhjärtat insåg områdets potential. Numera är kaffe Papua Nya Guineas viktigaste jordbruksprodukt, och produktionen sysselsätter halva landets befolkning.

Under ledning av New Guinea Highlands Coffee Exports, NGHCE, har dessutom lokalsamhället lyfts på flera plan, inte bara ekonomiskt. NGHCE satsar på hälsa och sjukvård, exempelvis med förebyggande arbete mot HIV. Dessutom pågår jämlikhetsprojekt för att skapa bättre medvetenhet kring den typen av frågor. I kaffeproduktionen utbildas medlemmarna inom de olika processmetoderna, men också inom ekologisk odling och certifiering, något vi ser resultatet av i och med detta kaffe.