Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Ekologiskt höghöjdskaffe från Tanzania

Koppars kaffe från Yirgacheffe, Etiopien

Ursprung: Etiopien

Region: Yirgacheffe

Producent: Småbönder vid tvättstationen Koke Cooperative

Bönsort: Heirloom Ethiopia

Skördetid: November-December

Odlas på: 1750 - 2300 möh

Process: Tvättad

Till tvättstationen Koke tar de 828 medlemmarna i kooperativet Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU) kaffebären efter att de skördat. Det är verkligen en småskalig produktion - ingen medlem förfogar över mer än 4 hektar kaffeodling! Deras odlingar är, precis som allt KOPPAR:s kaffe, helt ekologiska. För de här familjerna betyder marken allt, för dem är det självklart att inte förpesta den med gifter!

Efter att bönorna fermenterats i 24-36 timmar så tvättas de på stationen. Därefter tvättas de och graderas, innan de torkar på s.k. afrikanska bäddar, torkbord helt enkelt, i 10-15 dagar.

Kaffet från Yirgacheffe är inte som andra kaffen. En intensiv citrusdoft blandas med rika och blommiga smaker. Om du låter koppen svalna efter bryggning, så blir den än mer mångfacetterad.

 

Karta över Yirgacheffe där vi får våra ekologiska kaffebönor ifrån.