Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Fredrik vid datorn

Välkommen till Mitti:s egna pressida hos Tyresös kafferostare!

Hej!
Här är jag, Fredrik Gustafsson, grundare av Kafferosteriet Koppar AB. Jag har precis gjort mitt livs största ekonomiska satsning och byggt ett fullskaligt kafferosteri snett mittemot Annas pepparkakor i Tyresö. Yes, du läste rätt! När vi nu slår upp portarna så kommer den - för alla vi Tyresöbor - så välbekanta pepparkaksdoften, vilken särskilt i juletider sprider väldoft från Lindalen, hela vägen mellan slottet och Bollmora, kompletteras av härliga kaffearomer.

Med denna sida vill jag väcka intresse till en artikel i Mitti Tyresö. Kaffe är för mig en av livets stora passioner och jag vill berätta för alla Tyresöbor om att vi nu kan sträcka på oss lite extra med ett alldeles eget kafferosteri.

Själva rosteriet är alltså beläget på Radiovägen 28 i Lindalen. Här har vi byggt en komplett rosterianläggning, med kapacitet att rosta upp till 3 ton i veckan. Det är verkligen inget litet rosteri, även om vi inte kan mäta oss med jättar som Gevalia såklart, snarare ändå ett av de större specialkafferosterierna i landet. Termen specialkaffe betyder att allt det kaffe vi rostar är klassificerat av högsta kvalitet och har fått minst 80 poäng på en 100-gradig skala. Allt vårt kaffe är dessutom helt ekologiskt, vilket är viktigt ur ett hållbarhetsarbete jag gärna berättar mer om.

Jag berättar gärna även mer om varför vi gör det vi gör, vilka vi vänder oss till och hur vi vill utveckla företaget tillsammans med med alla i Tyresö. Det starka stöd vi fått från kommunen i vårt etableringsarbete är också väldigt imponerande. Det kan jag också berätta mer om.

Men framförallt så vill jag berätta för er och era läsare vilken kick det var att testrosta för första gången i de nya lokalerna för bara en vecka sedan. Nu, när vi kör igång på allvar, så får ni gärna komma och känna på hur det är att rosta. Jag lovar att det är en oförglömlig (smak)upplevelse. Och era läsares munnar kommer att vattnas! ;-)

Ni når mig på 0706 67 11 19 eller [email protected]. Jättekul om ni hör av er!