Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

African Blend Espresso

Från sydvästra Rwanda har vi tagit hem en topprepresentant av den klassiska bärtorkade profilen från landet. Sorten heter arabica Bourbon och bönorna är uppvuxna i Bugarama hos småbönderna, som snarare räknar sina kaffegårdar i antal träd än hektar. Lyckas vi tämja kaffet härifrån i en single origin espresso, så får vi en söt och livlig kopp, med toner av citrus, jordgubbar och lite blom inlindad i mörk choklad. För att balansera syran krävs emellertid en stor gnutta espressobryggar-skicklighet och tålamod.

Men, när vi blandar de bärtorkade bönorna med tvättade arabica-bönor från det kvinnodominerande kooperativet Bukonzo i grannlandet Uganda så kommer balansen naturligt i en unik och strålande espresso. Den mustiga bärigheten i det bärtorkade kaffet ackompanjeras av en lätt nötighet och mer chokladiga, örtiga noter. Tillsammans bjuder de på en stor sötma, med såväl kola som honung i arom och smak. Blandningen kan vi njuta både som en söt, ren espresso och med mjölk i. Vikt: 230g

Oavsett hur du bereder denna espresso så är vårt idealrecept 22 gram kaffe, 20 sekunders rinntid och 45 gram slutvikt i koppen.

 

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 22-08-05
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även