Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Indonesien Java Jampit Estate espresso

Ursprung: Ijen-platån, östra Java
Odlingshöjd: 900-1500 möh
Producent: Jampit Estate
Sorter: Typica (tvättat och soltorkat)

Ön Java i Indonesien, som en gång i tiden var holländsk koloni, var den första platsen där holländarna planterade kaffebuskar utanför den muslimska världen och således bröt det arabiska monopolet på kaffeproduktion under slutet av 1600-talet. En ny kaffeodlande region uppstod. Redan när första säcken exporterades till Amsterdam var det ursprungsbetecknat som Java och än idag refererar vi då och då till den svarta, gudabenådade, drycken som just Java.

Idag finns det fyra kaffeegendomar på Java-ön och två av dem, Blawan och Jampit, är mycket väl positionerade på höga höjder, där kaffeplantorna frodas i näringsrik jord som under århundraden skapats av en aktiv vulkan. Den uttrycksfulla javan härstammar alltså bokstavligen från en aktiv vulkan!

I koppen har du en uttrycksfull java från Indonesien. Som ren espresso är den kryddig, med mycket kakao och stenfrukter. Den mörka romen, i både smak och arom, är åt det rökiga hållet. Med lite mjölk i så förstärks muskovadosockret i sötman. Det här är en espresso vi gärna sippar på länge. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar ditt nyrostade kaffe samma vardag!
Rostdatum: 24-06-14
Pris:129.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även