Just nu rostar vi inte denna espresso. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Från sydvästra Rwanda har vi tagit hem en topprepresentant av den klassiska bärtorkade profilen från landet. Sorten heter arabica Bourbon och bönorna är uppvuxna i Bugarama hos småbönderna, som snarare räknar sina kaffegårdar i antal träd än hektar. Lyckas vi tämja kaffet härifrån i en single origin espresso, så får vi en söt och livlig kopp, med toner av citrus, jordgubbar och lite blom inlindad i mörk choklad. För att balansera syran krävs emellertid en stor gnutta espressobryggar-skicklighet och tålamod.
Men, när vi blandar de bärtorkade bönorna med tvättade arabica-bönor från det kvinnodominerande kooperativet Bukonzo i grannlandet Uganda så kommer balansen naturligt i en unik och strålande espresso. Den mustiga bärigheten i det bärtorkade kaffet ackompanjeras av en lätt nötighet och mer chokladiga, örtiga noter. Tillsammans bjuder de på en stor sötma, med såväl kola som honung i arom och smak. Blandningen kan vi njuta både som en söt, ren espresso och med mjölk i. Vikt: 230g
Oavsett hur du bereder denna espresso så är vårt idealrecept 22 gram kaffe, 20 sekunders rinntid och 45 gram slutvikt i koppen.