Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Café Brasileiro Genuíno

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.

Region: Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Mogiana och Matas de Minas
Producent: Småbönder med i snitt 7,5 hektar kaffeodling
Process: Bärtorkat

Världens största kaffenation producerar årligen 219 miljoner kilo kaffe. Det är inte svårt att köpa kaffe därifrån, men för att hitta guldkornen, det högt poängsatta specialkaffet, krävs andra vägar än de traditionella. Här söker vi oss till småbönder, som i snitt förfogar över 7,5 hektar kaffeodling. De är utvalda att representera den mest klassiska brasilianska espresso-smakprofil som vi kan tänka och önska oss.

Nötigheten poppar, chokladen, eller snarare kakaon, är stor och framträdande. En svag kryddighet framträder i koppen, vars sötma går åt muskovadosocker eller brunt socker. Den lilla citrussyran bidrar till koppens fräschör, men är samtidigt väldigt lätt att tämja i din espressomaskin.

Dricker du denna espresso ren, så slås du av hur välbalanserad den är. Vi föredrar den kort, nästan sirapslik och med en liten, liten gnutta mjölk blir sötman snarare karamelliserad. På samma sätt som att vi ibland vill smutta på vin och resonera oss fram till ursprunget, så kan vi göra samma sak inom kaffe. Och här har vi sannerligen en café brasileiro genuíno! Vikt: 230g Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även