Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Indien Urvinkhan Estate espresso

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Byn Niduvale, i Javali sydvästra Indien
Producent: Sunil J Gowda på Urvinkhan Estate
Odlingshöjd: 1100-1300 möh
Sort: Sin.795, No.9, Old Kent (tvättat)

Djupt inne i regnskogen i sydvästra Indien ligger Urvinkhan Estate. Här, hos Sunil J Gowda, har kaffebuskarna vuxit i över 200 år, vunnit internationell ryktbarhet och de buskar som idag levererar kaffe i yppersta världsklass är i många fall 50-60 år gamla.

Arabicasorterna Sin.795, No.9 och Old Kent ger oss en distinkt indisk smakprofil, med rikligt av ceder och tobak bland de primära aromerna. Nötigheten och den mörka chokladen kommer härnäst och det är också dessa noter, tillsammans med en svart pepprighet, som följer oss in i smaken. Som en ren arabica-espresso klassas denna definitivt som fyllig. Syran är låg och det är en förlåtande espresso att brygga.

Du kan brygga den kort, du kan brygga den lång. Vi dricker gärna denna espresso ren för att den har så fin balans, men den är lika fin med mjölk i – som i en latte eller cappuccino. Det är första gången vi stöter på Sunils bönor här på Koppar, men absolut att vi kommer vilja återkomma till Urvinkhan Estate snart igen. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även