Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Mörk och Kryddig – ekologisk espresso

Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.

Det topprankade kooperativet Bukonzo i Uganda har varit en stående gäst hos oss årligen sedan vi slog upp dörrarna till rosteriet i Tyresö. Med sina 85% kvinnor som medlemmar i kooperativet fördelat på över 2500 småbönder och ett kaffe som odlas och plockas på hög höjd, är detta något som vi både smakmässigt och som kooperativ, mer än gärna lyfter fram så ofta det går.

Arabican från Uganda får förstärkning av ytterligare två av Koppars trognaste gäster, en nypa jordighet från Sumatra i Indonesien och fyllig kryddighet från Kerala i Indien. Allt landar i en helhet som ger denna espresso en söt örtig karaktär, med hintar av såväl kakao som sötlakrits.

En espresso med den fylligaste av cremor och mustig fruktighet. Som mjölkbaserad espressodryck antar den en elegant, gräddig, fyllig smak av nötkola och kakao som gör den minst sagt… njutbar!

20 gram kaffe, 35 gram slutvikt, 92-94-gradigt vatten och 20 sekunders rinntid är vårt idealrecept på Mörk och Kryddig.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även