Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: San Ramón, Jinotega
Producent: Eduardo Rizo på Finca San Ramón
Odlingshöjd: 1050-1200 möh
Sorter: Catuai, Java, Parainema (tvättad)
Den femte generationen kaffebonde, Eduardo Rizo, på Finca San Ramón står snart i begrepp att lämna över till den sjätte; sönerna Eduardo José och Juan José. Kaffegården går i arv och det gör även all hänsyn till naturen. I regionen Jinotega möter flera olika mikroklimat den vulkaniska jordmånen, men aldrig mår kaffebuskarna så bra som hos familjen Rizo där de får växa i skuggan av andra regnskogsträd!
Som espresso kan familjens kaffe beskrivas som den finaste mörk choklad med vaniljnoter. Inte lika söt som mjölkchoklad men vi anar ändå en gräddighet, som smörkola, och den korta koppen är fyllig med toner av mörka mogna bär. Tranbären finns med i både aromen och den intensiva eftersmaken.
Testa gärna denna espresso med ett par isbitar och tonic nu i sommar. Smakerna förstärker varandra och resultatet blir läskande gott! Vikt: 230g