Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se aktuellt utbud.
Region: Turrialba (där Koppars kafferesa började)
Producent: Diego Robelo
Kaffegård: Aquiares Estate
Varietet: Caturra Peaberry
Odlingshöjd: 1200 möh
Process: Tvättat
Skörd: 2021
Vanligtvis finns två kärnor i ett kaffebär; platta på ena sidan, runda på den andra och resultatet blir två kaffebönor. De bönor som bara får en rund kärna kallas för peaberry. Myterna kring peaberries är många. Vissa hävdar att kaffet både blir godare och näringsrikare. Vi drar inga slutsatser kring eventuellt förhöjda näringsvärden, men kvaliteten på den peaberry-lott vi här har lyckats komma över från Diego Robelo skriver vi under på veckans alla dagar.
Smakprofilen här är klassiskt costa ricansk. Rejält med nötter choklad, karamell och nötter. I denna kopp hittar vi toner av pistagenöt omlindade av söt vaniljkräm. Gräddigt, fylligt – underbart (vikt: 230g).