Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Costa Rica Picado Montero - Lactic fermentation

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Tarrazú, 2 timmar från huvudstaden San José
Odlingshöjd: 1450-1750 möh
Producent: Luis Carlos Picado Montero
Sorter: Caturra & Catuai (lactic anaerobic fermentation)

Tarrazú är verkligen en guldgruva för oss kafferostare. Det var ju efter en privat resa just dit som Koppar blev Koppar. Vackra berg, vulkanisk jord, regnskog och årstider med regn och sol skapar perfekta förutsättningar för kaffeodling!

Bönorna i denna mikrolott (caturra och catuai) har vuxit på hög höjd, mognat långsamt och därmed utvecklat sina egenskaper till fullo. Men, de har fått sitta kvar på kaffebuskarna längre än vanligt och maxat Brix-graderna som avgör sockernivåerna. Om bären från början har högre sockernivåer än normalt så jet-startar fermenteringen. I detta fall så har det skett utan luftkontakt och vatten, och sockerarterna bryts ner till mjölksyra (lactic acid), vilket förstärker kaffets aromer, sötma och ger en större kropp.

Denna kopp är som varm choklad med en klick grädde på toppen. Söt som mogen persika, fullbodied som ett glas aprikosjuice. Kanelen är framträdande och intrycket är maffigt. Vikt: 230g



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även