Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Indonesien Trenggiling

I Indonesien odlas kaffe småskaligt. Trenggiling, namngivet efter det indonesiska namnet för den alltmer sällsynta myrkotten, är precis som många av de etiopiska kaffena ett ”trädgårdskaffe”.

Uppvuxet bland majs och frukt, så är det kaffet som utgör den betydande inkomstkällan för de odlande familjerna, som skördar kaffet och påbörjar den för Indonesien unika bearbetningsprocessen giling basah. Här avlägsnar varje bonde själv skal och fruktkött från kaffebären innan kaffebönorna blötläggs över natten och en fermentering påbörjas. Därefter soltorkas bönorna i två dagar och sedan har kaffebonden faktiskt gjort sitt i Indonesien, för i varje liten by finns en ”village collector” som samlar in slutresultatet och tar det till en större anläggning för vidare bearbetning och sortering.

Giling basah gör att råkaffet håller en högre fukthalt under en längre tid än normalt efter skörd. Råkaffet är mer blå-grå-grönt än allt annat vi rostar och precis som att du – efter att rest med oss i Koppar under en tid – kan börja skilja ut afrikanska kaffen från övriga så är även den indonesiska koppen här distinkt och unik. Trenggiling är klassiskt indonesisk. En kraftig kropp, med framträdande toner av mörk choklad, örter, tall och lite citrus i bakgrunden. Det perfekta kaffet att väcka din kropp till liv och skärpa dina sinnen en kylig vintermorgon. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag.
Rostdatum: 22-06-27
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även