Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Papua Nya Guinea Sigri A Lot Natural

Ursprung: Jiwaka province, Waghi Valley
Producent: Sigri Coffee Estate
Odlingshöjd: 1400 - 2200 möh
Sorter: Typica (bärtorkat)

85% av allt kaffe på Papua Nya Guinea odlas i småbönders trädgårdar. Vi på Koppar älskar att det är så och handlar gärna och ofta kaffe som vuxit upp på detta vis. Men för vår Mikrolott-serie, där vi verkligen vill gå på djupet och känna bearbetningsprocesser, arabica-varieteter och odlingslägen går det ju inte att få fram något från PNG om vi köper på ”vanligt” sätt därifrån.

Med Sigri Estate så ges vi möjligheten att smaka en PNG-mikrolott. Farmen är en av ett litet antal större producenter och här djupdyker vi i hur deras Typica av klassificeringen A, bearbetad med den naturliga, torra, processen uppför sig i våra koppar.

Och som den gör det! Vi älskar detta juiciga kaffe. Honungslik och len sötma, rött moget äpple och mogen mango i både smak och arom. Bland noterna bakom så har vi vaniljen som spetsar sötman ytterligare. Kakaon är med från första sippen, likaså körsbären. Denna mikrolott är en otroligt angenäm upplevelse, från början till slut och något vi njuter i stora koppar dessa fina sommarmorgnar! Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 24-07-26
Pris:159.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även