Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: Sidamo, södra Etiopien
Producent: Asefa och Mulugeta Dukamo
Odlingshöjd: ca 1900-2300 möh
Sorter: Ethiopian heirloom
Process: Bärtorkat i skugga på upphöjda bäddar
Vi kan bara inte hålla oss borta från södra Etiopien. Det är, och kommer fortsätta vara, ett favorit-resemål för våra Stora Kafferesan MIKROLOTT. Denna månad är det bröderna Asefa och Mulugeta Dukamo som hämtat denna mikrolott från trädgårdsbönder i byarna Bombe, Shantawene och Karamo. Fruktköttet har de låtit torka in i bönorna, på upphöjda bäddar, utan någon solkontakt.
Kaffet blir lavendel-blommigt mjukt, proppfullt av röda bär, och vi har rikligt med blåbär i både smak och arom. De etiopiska solstrålarna känns nästan konserverade i den söta vaniljen, balansen är perfekt och eftersmaken går mot extra gräddig och fudge-ig kola.
Den torra metoden är det traditionella sättet att bereda kaffe på. Det är ingen ovanlig metod i Etiopien, men måste utföras med stor skicklighet för att vi ska kunna njuta av ett så här mjukt och balanserat kaffe. Att det som i detta fall också är ekologiskt lämnar en extra god eftersmak. Vikt: 230g