Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopisk skymning – mörkrostat kaffe

Detta kaffe rostas inte just nu. Klika HÄR för att se vad vi rostar istället!

Region: Guji och Yirgacheffe
Producent: små trädgårdskaffegårdar
Varietet: Ethiopian Heirloom
Odlingshöjd: 2 000 möh
Process: Tvättat

Om du är en kaffe-konnässör som föredrar mörkare rostade kaffen, så är Etiopisk skymning en chans du annars behöver leta efter med ljus och lykta.

Att rosta ett fint kaffe till en mörkare rostningsgrad är ett hantverk ut i fingerspetsarna. I specialkaffevärlden påstår de flesta (även vi) att stora rosterier delvis rostar mörkt för att kunna dölja kaffets defekter. Vi menar att de härigenom rostar bort kaffenas olika ursprung – att så gott som allt smakar likadant.

Men likväl, så finns det specialklassat kaffe som får en annan dimension om man rostar dem mörkare än vanligt. Koppars Mörkrost, Mustig och Indonesien Sumatra är sådana exempel. Varsamt rostade, något ljusare i färgen och betydligt mer smak- och aromrika om du jämför med ”vanlig” mörkrost från butikshyllan. Nu har turen kommit till Etiopien.

Etiopisk skymning är sannerligen inte som andra kaffen. Det är mörkare, samtidigt mycket elegant och koppen för tankarna till ett rött dessertvin. I den fylliga koppen möts du av kraftfulla kakaonoter, rörsocker och tunga toner av bakad citron. Smakrikt som lätt blir en ny favorit. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även