Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Kenya Kahawa Bora

Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.

Region: Västra och centrala Kenya
Odlingshöjd: 1400-2000 möh
Sorter: Ruiru 11, SL28, SL34
Process: Tvättat

När vi startade Koppar var det lätt att köpa kaffe från Kenya. Vårt minne var att det då, liksom nu, var relativt dyrt att köpa in men också att det alltid höll superhög kvalitet. Idag har den yngre generationen som skulle tagit över kaffegården flyttat till storstan och gör karriär. De som är kvar intresserar sig ofta för andra grödor, såsom te vilket är mycket mer lukrativt. Det gör det hela mer utmanande för oss kafferostare, men…

Kahawa Bora är inte bara namnet på detta kaffe, utan även den tvättstation som bearbetar bönorna som är vuxit upp i västra och centrala Kenya. Tvättstationen spelar en central roll här, för den är van vid att hantera spårbarhet och mikrolotter. Det är eldsjälar som de på Kahawa Bora som möjliggör att det fortfarande går att köpa fint kenyanskt kaffe för en bra peng!

Koppen bjuder mörk choklad, sötma i form av brunt socker och bären är torkade. I munnen mixas björnbär, blåbär, svarta vinbär med torkad aprikos. Kahawa Bora är ett fylligt kaffe, eftersmaken mjuk och lång. Vi dricker det så länge det varar. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även