Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Kenya Kirinyaga Karimikui AA lot

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Kirinyaga, Kenya
Producent: Rungeto Farmers
Odlingshöjd: 1700-1800 möh
Sorter: SL28, SL34 (AA, tvättat)

I Kenya klassificeras allt råkaffe utifrån bönstorlek. AA är de allra största bönorna och för att räknas in som AA krävs att de är större än 7.2 mm (storlek 17/18 på vårt kaffespråk). Så är fallet i denna mikrolott från Rungeto Farmers och dess småbönder. Jämnt stora bönor innebär att de blir jämnt genomrostade. Det ger oss en mer balanserad kopp och en godare upplevelse. Motsatsen – med osorterade bönor som varierar i storlek – resulterar i att de minsta bönorna blir över-rostade och de stora blir underutvecklade. De är ju inne i vår rostmaskin precis lika länge och värmen hinner olika långt in i varje böna.

I denna mikrolott ser vi alltså prov på ett extremt jämt kaffe av högsta möjliga kvalitet, från det land som för många kaffe-älskare ses som den heliga graalen. Av många olika skäl har det blivit allt svårare att finna toppklass-kaffe från Kenya. Därför blir vi extra glada varje gång vi gör det!

Här känner vi en mycket söt och intensiv arom, full av honung och sött doftande blommor. Koppen är juicig och väldigt, väldigt bärig. Vi känner röda bär, som hallon, röda vinbär, lingon. De svarta vinbären, som så väl kännetecknar riktigt bra kaffe från Kenya, har vi också här – tänk bladen på buskarna. Och så lite stenfrukt på det, vi har med en mångfacetterad mikrolott att göra denna månad. Påtår, tack! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även