Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Kongo Virunga Kirindera

Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället

Ursprung: Nationalparken Virunga, östra Kongo
Producent: Kooperativet Coopade (202 småbönder)
Sort: Blue Mountain, Katwai, Rumangabo
Odlingshöjd: 1900 möh
Föräldning: Tvättat och soltorkat

Det finns få platser i världen med mer ideala förhållanden för att odla kaffe på än i Virungas nationalpark i östra Kongo. Rikligt med både regn och sol och Rwenzori-bergens vulkaniska jord gör att kaffebuskarna trivs otroligt väl på de höga höjderna. De 7000 små kaffebönderna i parken har alldeles nyligen börjat organisera sig i olika kooperativ och idag tar området rejält stora kliv framåt på specialkaffe-scenen.

Kongo Virunga Kirindera är ett kaffe där kvinnorna gör allt jobb. De odlar, skördar och bearbetar ett av världens finaste kaffen av kärlek såväl som nödvändighet. Att deras kaffe rostas i Tyresö och dricks av dig tusen mil bort ger dem stolthet och ett hållbart liv.

Vi möts av en välbalanserad och söt kopp, där chokladen och de svarta vinbären är mest framträdande. I kaffet blommar vaniljen och svart te bland noterna av citrus och honung. Det är ett rikt kaffe, men där smakerna och aromerna bildar en fin enhet. En pigg start på den lite kallare vinterdagen! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även