Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Costa Rica Aquiares Estate – bryggkaffe

Vi är särskilt glada över att hälsa årets skörd från Costa Rica välkommen till Koppar. Startskottet för vårt rosteri var ju den kopp färskrostat kaffe vi njöt där för över 6 år sedan. Vi gjorde det i Turrialba, men hos en annan Diego än den Diego Robelo på Aquiaries Estate vi nu äntligen har kunnat handla in vårt kaffe från!

Diegos kaffe är även av en variant vi länge velat rosta åt er, nämligen en peaberry-lott. Vanligtvis finns två kärnor i ett kaffebär; platta på ena sidan, runda på den andra och resultatet blir två kaffebönor. De bönor som bara får en rund kärna kallas för peaberry. Myterna kring peaberries är många. Vissa hävdar att kaffet både blir godare och näringsrikare. Men bara en sådan sak som att gården sorterar fram peaberries är ett styrketecken i sig. En sådan kvalitetssträvan ger alltid en godare kopp.

Smakprofilen här är klassiskt costaricansk. Rejält med nötter, choklad och karamell. I denna kopp hittar vi toner av pistagenöt omlindade av söt vaniljkräm. Gräddigt, fylligt – underbart (vikt: 230g).

Läs mer


Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 22-01-18
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även