Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Tanzania Ilomba – bryggkaffe

Med stor andakt startar vi rosten varje dag. Vi har ett arv att förvalta, ett råkaffe som det redan investerats mången kärlek i att förädla. Kaffet vi rostar här har växt upp hos små bönder – bland majs, solrosor och ingefära – i södra Tanzania. De plockas för hand och bärs till byn Ilomba, där kooperativets gemensamma resurser tar vid och bearbetar kaffet med den våta metoden.

Varje medlem i kooperativet får betalt efter resultat. Ju bättre kaffe de lämnar, desto mer tjänar de och desto mer kan de investera både i sina familjer och kommande skördar. Denna goda cirkel påbörjades 2007 när kooperativet bildades och idag njuter vi frukten av böndernas arbete.

Första sniffen bjuder på mörk choklad och aromer av mörka bär, åt det syltiga hållet. Som vi rostar kaffet, åt det mellanljusa hållet, så får Tanzania Ilomba en medelfyllig kopp, med förnimmelser av svart te. Eftersmaken är len och mjuk. Ger vi oss själva tålamod att låta koppen svalna något så framträder verkligen alla nyanser i detta underbara kaffe. Vikt: 230g

Läs mer


Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 22-06-24
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även