Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Zambia Black Honey – bryggkaffe

Zambia är ett väldigt litet kaffeland och det är sällsynt med specialkaffe härifrån. Afrikanska kaffen som efter skörd bearbetats med honey-metoden är lika sällsynta. Men den som letar, den finner… närmare bestämt på den familjeägda farmen Kachipapa, på sydöstra gränsen till Kongo.

Black honey-metoden kräver mycket av kaffebonden. Efter skörd pulpas bara skalet på kaffebären bort innan bönorna med allt fruktkött kvar torkar och vänds på under mörka dukar i ungefär 14 dagar. Därefter poleras, sorteras och skickas kaffet till oss.

Just nu rostar vi två kaffen från Kachipapa. Detta kaffe både doftar och smakar mer intensivt än Kachipapa Yellow Honey. Även om vi finner ungefär samma smaker och aromer hos båda, så sticker verkligen chokladen ut här hos Black Honey. Vi njuter av ett lent, sött, fylligt och alldeles ljuvligt kaffe. Friskheten från pigg citron, plommon och röda druvor, tillsammans med den stora sötman – det är en intressant förening som ger en sällsynt smakupplevelse. Vikt: 230g

Läs mer


Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 21-07-19
Pris: 129.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även