Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Peru Finca La Aurora Ekologiskt Kokkaffe

Peru Finca La Aurora – Mångsidigt och komplext

Peru är det bergiga landet på Sydamerikas västsida, med Ecuador och Colombia i norr och Chile i söder. Här finns både öken, berg och djungel, och här finner vi också Amazonas källa. I öster mot Bolivia ligger världens högst belägna farbara sjö, Titicacasjön.

Trots att landet inte är lika känt för sitt kaffe som flera av sina grannar är Peru en stor kaffenation. Bland annat är landet en av världens största fair trade-producenter, och mycket stora inom ekologisk produktion. Det mest högkvalitativa kaffet kommer från höghöjdsodlingar på Andernas sluttningar, och det är från en sådan odling detta kaffe kommer.

Till en början bjuder smaken på milda toner av hasselnöt, nougat och en lätt vaniljkrydda som övergår i vårlik blommighet av viol. Syran är balanserad men märks – framförallt i eftersmaken – som en ton av björnbär och blåbär. Det här är ett relativt mjukt men komplext kaffe som verkligen är mångsidigt. Lika perfekt till morgonkoppen som till middagsfinalen.

Precis innan vi skickar så maler vi grovt som kokkaffe. Kaffets vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även