Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Costa Rica Picado Montero Lactic fermentation – presskaffe

Tarrazú är verkligen en guldgruva för oss kafferostare. Det var ju efter en privat resa just dit som Koppar blev Koppar. Vackra berg, vulkanisk jord, regnskog och årstider med regn och sol skapar perfekta förutsättningar för kaffeodling!

Bönorna i denna mikrolott (caturra och catuai) har vuxit på hög höjd, mognat långsamt och därmed utvecklat sina egenskaper till fullo. Men, de har fått sitta kvar på kaffebuskarna längre än vanligt och maxat Brix-graderna som avgör sockernivåerna. Om bären från början har högre sockernivåer än normalt så jet-startar fermenteringen. I detta fall så har det skett utan luftkontakt och vatten, och sockerarterna bryts ner till mjölksyra (lactic acid), vilket förstärker kaffets aromer, sötma och ger en större kropp.

Denna kopp är som varm choklad med en klick grädde på toppen. Söt som mogen persika, fullbodied som ett glas aprikosjuice. Kanelen är framträdande och intrycket är maffigt. Vikt: 230g

Läs mer


Beställ innan kl 17.00 och vi skickar ditt nyrostade kaffe samma vardag!
Rostdatum: 24-11-04
Pris:159.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även