Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

El Salvador Finca Atzumpa – presskaffe

Först ut bland årets adventskaffen är familjen Acosta på farmen Finca Atzumpa i El Salvador. Deras Bourbon-arabica växer på bergskedjan Apaneca-Ilamatepec i regionen Ahuachapan och det var här som de första kaffebuskarna planterades med frön från Guatemala i slutet av 1700-talet.

Om du inte har signat upp dig för vår mini-prenumeration på Koppars adventskaffen eller har gjort det och vill köpa mer så är detta kaffe för dig som vill njuta av mjuka och silkiga texturer, med både karamell, mörk choklad och syltiga bär i doft och arom. Kaffet är bearbetat med honungsmetoden, där familjen tagit bort skalen från kaffebären utan att använda vatten, för att sedan torka dem i 14 dagar på upphöjda bäddar. Metoden ger makalös sötma, och eftersmaken är lång och angenäm.

Vid flera tillfällen har Finca Atzumpa placerat sig i toppen bland kaffen från El Salvador. Allra senast 2018 och 2019 i landets Cup of Excellence, världens för producenter mest respekterade tävling inom specialkaffe. Hatten av, påtår tack! Vikt: 230g

Läs mer


Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 21-11-29
Pris:149.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även