Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka här för att se vad vi rostar just nu.
Ursprung: Byn Chelchele, i Gedeb, Yirgacheffe, Etiopien
Producent: Småbönder som odlar i sina trädgårdar
Sorter: Kurmue, Dago, Wolisho (heirloom)
Odlingshöjd: ca 1950 möh
Process: Bärtorkat
Karaktär: Jordgubbssylt, smultron, vanilj, karamell, mjölkchoklad
Bland majs, bananer, mangos och guavas växer arabica-varieteterna Kurmue, Dago och Wolisho i familjernas trädgårdar. Familjerna äter själva de flesta grödorna, men kaffebären – familjernas viktigaste inkomstkälla – tas efter skörd till processanläggningen i närheten. Här får skal och fruktkött torka in i bönorna i 21 dagar och extra glada blir både kaffet och familjerna, då just dessa bönor får högsta möjliga klassificering, Grade 1. Vi har lyckats komma över ett sällsynt parti av detta kärodlade kaffe!
I doften möts vi av söt choklad, jordgubbe, smultron och vanilj. Kaffet är gudomligt sött och så här i januari är det fantastiskt att redan nu få smaka på sommaren och familjernas trädgårdskaffe! Vikt: 230g