Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Burundi - Gatukuza Hill

Region: Gashikanwa, Ngozi
Bönsort: Arabica Bourbon
Skördetid: April - augusti
Odlas på: ca 1700 möh
Process: Våta metoden

Long Miles Coffee Project grundades 2013 av amerikanerna Ben och Kristy Carlson, mitt i den mest grönskande kafferegionen i norra Burundi. Landet är ett av världens fattigaste med tuffa politiska utmaningar. Paret såg hur kaffeodlare utnyttjades i ett ohållbart system som dessutom ledde till dåligt kaffe.

Några år senare är Long Miles Coffee Project en aktör att räkna med. Ben och Kristy har utbildat odlarna, vilka levererar kaffebären till deras olika anläggningar, och härigenom dubblat skördarna. De betalar bra och extra mycket till de bönder som tar sig extra långa avstånd med bären.

Just detta kaffe kommer från deras käre granne Therence Nduwayezu och hans anläggning på Gatukuza Hill, dit 600 småbönder tagit sitt kaffe för att sedan lämna över till Therence att förädla det med den våta metoden. Resultatet är ett ljuvligt, blommigt kaffe med fullmogen citrus, körsbär och persika. Efter dessa inledande tromber bjuder kaffet på finstämda toner av knäck och söt vanilj.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »