Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

5 sätt som kaffe stärker ditt kärleksliv

Att vara utvilad och pigg är två av de viktigaste förutsättningarna för att hålla kärleken vid liv, enligt amerikansk forskning. Kaffe kan vara en vital del av detta, något att tänka på nu när Alla hjärtans dag står för dörren.

Forskningsrapporten, publicerad i Journal of Family Psychology, visar att par som är utvilade har ett bättre och sundare utbyte sinsemellan när det handlar om samtal, diskussioner eller att komma överens om de vardagliga rutinerna. Alla som trötta givit sig in i ett viktigt samtal känner säkert igen sig i hur man snabbt blir ofokuserad och försöker hitta fel hos motparten, istället för att försöka lösa problemet. Så ta nu en kopp kaffe och läs igenom dessa fem punkter för ett bättre kärleksliv.

1. Bli pigg
För att känna sig utvilad och pigg är god sömn såklart essentiellt, men även kaffe, som hjälper dig att bli piggare. Skulle nattsömnen av någon anledning ha blivit störd kan till och med kaffet ge dig tillräckligt med energi för att kompensera och hålla tröttheten stången. En partner som inte orkar reagera på en invit är ju ingen rolig partner.

2. Bli smart
Ännu viktigare är hur kaffet hjälper dig att bli en mer stimulerande samtalspartner. I de flesta förhållanden är kommunikation a och o, och tyvärr också ofta en anledning till missnöje i relationen. Att tala till en disträ vägg är aldrig roligt, men en givande diskussion kan däremot få det att hetta till på flera plan. Här kan måttligt intag av koffein hjälpa till. Tack vare koffeinets effekter förbättras nämligen ditt humör samtidigt som det hjälper dig att tänka klarare, reagera snabbare och minnas bättre. Allt detta gör dig till en mycket bättre och roligare samtalspartner.

3. Känn känslan
Kaffe har också en känslomässig och ceremoniell effekt på många människor. Att vakna till doften av nybryggt kaffe är få människor förunnat, och ett tydligt tecken på att någon tycker om dig så mycket att denne klivit upp ur sängen för att välkomna dig till en ny dag. Tänk sedan att skumma mjölk, hälla upp och sätta sig mitt emot varandra med varsin kopp att röra förstrött i medan dagen gryr. Det är väl den bästa förberedelsen inför vardagens arbete och stress?

4. Håll i längden
En påminnelse till alla män: Ett par koppar kaffe om dagen kan hjälpa till med potensen, detta enligt en studie från University of Texas. Forskarna hävdar att män över 20 år som konsumerade koffein motsvarande 2–3 koppar kaffe om dagen minskade risken för erektionsproblem jämfört med den grupp män som inte konsumerade något koffein. Forskningsresultat som såklart kan glädja samtliga parter i förhållandet.

5. Drick lagom men bra
Som vanligt handlar det emellertid om att lagom är bäst, även när det gäller kaffe. Så genom att njuta ett par riktigt goda koppar om dagen ska vi nog alla kunna hålla liv i våra olika förhållanden. Det sägs ju att gammal kärlek aldrig rostar, men i detta fall ska det gärna göra det. Och det ska allra helst vara nyrostat.

Senast uppdaterad: 9 februari, 2019

Den här artikeln tyckte vi passade in bra i vårt nyhetsbrev i februari 2019. Vill du ha fler spännande kaffenyheter från oss i framtiden, anmäl dig då supergärna till vårt nyhetsbrev!