Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Kan koffeinfritt kaffe verkligen smaka kaffe?

  Ja, verkligen! Speciellt om det är kaffe av högsta möjliga kvalitet, som avkoffeiniserats (decaf) med den mest naturliga och ekologiska metoden på marknaden.
  Och som du njuter helt färskrostat, bara dagar efter rostning. Vi skickar våra Kaffebrev fraktfritt och direkt till din brevlåda.

  Här ser du vilka koffeinfria kaffesorter vi rostar just nu. Välj först din bryggmetod – så berättar kaffet mer om sig själv!


  Köp nyrostade kaffebönor från Kafferosteriet Koppar här.

  Det här behöver du känna till om koffeinfritt kaffe

  För de allra flesta av oss är den naturliga mängden koffein i kaffet så pass liten att det bara gör oss lite piggare. Sannolikt är det en av anledningarna till att det har gjort kaffet till en väldigt populär dryck och frågar du oss så finns det inget godare än färskrostat kaffe av hög kvalitet. Den goda kaffesmaken är synonym med stor njutning och faktiskt har man i över 200 år känt till hur koffeinet kan isoleras och avlägsnas ur kaffet.

  För att ett kaffe ska få kallas för koffeinfritt, av-koffeiniserat eller decaf, så krävs det inom EU att endast 0,01% av råkaffets massa får lov att vara koffein. Det betyder att 99,9% är koffeinfritt och för att komma dit så måste 95% av koffeinet hos kaffe-sorten arabica lyftas bort.


  Kaffebönorna hos Koppar: Från senaste skörd.

  Tre metoder för att av-koffeinisera kaffe

  De vanligaste metoderna för att ta bort koffein inbegriper kemikalier (etylacetat eller metylenklorid) på ett eller annat sätt. Hos Kafferosteriet Koppar skulle det dock aldrig falla oss in att använda kemikalier. Vi har istället identifierat 3 olika naturliga och ekologiska metoder att av-koffeinisera med:

  1. Swiss Water Processen.
  2. Mountain Water-metoden.
  3. CO2-metoden.

  Om du vill läsa mer om Swiss Water, så klicka HÄR.

  Vi har tidigare använt oss av båda dessa metoder för att göra Koppars ekologiska kaffe koffeinfritt, men landat i slutsatsen att det är CO2-metoden som är mest skonsamt mot råkaffebönorna och allra bäst bevarar smakerna och aromerna hos vårt koffeinfria kaffe. Den enda nackdelen med metoden är att den är dyr, men kostar det så smakar det – lite mer i alla fall.


  Alla våra kaffebönor är färskrostade och klassade som specialkaffe.

  Så här funkar CO2-metoden

  CO2-metoden är patenterad av det tyska familjeföretaget CR3 Kaffeeveredelung Hermsen. Det är hos dem Kafferosteriet Koppar av-koffeinisterar Koppars koffeinfria. Så här går det till:

  1. Kaffebönorna blötläggs i vatten.
  2. Man tillsätter koldioxid till den slutna tanken.
  3. Koldioxiden absorberar koffeinet under 5-7 timmar.
  4. Koldioxiden avlägsnas.
  5. Bönorna torkas.
  6. Vi rostar.

  Utmaningen för oss som kafferostare är att råkaffet härigenom blöttläggs och torkas ytterligare en gång på vägen till vår rostmaskin (det har tidigare gjorts precis efter skörd). Det är därför vi noga väljer ut det råkaffe vi avkoffeiniserar. Höghöjdsvuxen arabica, klassad som specialkaffe, ger oss de allra bästa förutsättningarna.

  Som kaffeälskare tycker vi det är viktigt att det koffeinfria kaffet även är bearbetat så naturligt som möjligt. Kemikalier är aldrig bra för någon eller något. Det är även viktigt att vi, när vi köper in den allra bästa kvaliteten, inte rostar bort allt det goda. Vi rostar inte vårt koffeinfria kaffe mörkt till oigenkännlighet, utan lyfter fram det colombianska kaffets naturliga smaker och aromer!


  Kaffebönorna hos Koppar: Från senaste skörd.

  Sovleverantör åt det kungliga svenska folket

  Alla borde ha två olika kaffen hemma.
  Ett som väcker kroppen och aktiverar alla sinnen.

  Och ett som skänker ro inför natten.

  Vi på Kafferosteriet Koppar har provat oss fram för att finna det godaste koffeinfria kaffet som passar på kvällen.
  Vi kallar det för Koppars Koffeinfria.

  Hemligheten bakom Koppars Koffeinfria är – förutom den varsamma långsamma rostningen – en ekologisk naturlig process, CO2-metoden, där kaffet blir 99,9% koffeinfritt samtidigt som det bibehåller sin stora smak. Ett smärre underverk, lika naturlig och ekologisk som kaffet självt.