Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen
 

Bildbevis: Stor skillnad på nyrostat och vanligt kaffe!

Som du kanske känner till så startades Kafferosteriet Koppar efter att vi var på semester i Costa Rica. Innan dess, så hade vi - precis som alla andra - druckit det kaffe som erbjudits oss och vi hade till och med en Nespressomaskin (!) hemma. Men där, strax utanför Turrialba, öppnade sig en helt ny värld när vi för första gången drack en helt nyrostad kopp kaffe. Att förmedla våra känslor i skrift är kanske inte det allra lättaste alla gånger och därför tar vi här det visuella till vår hjälp.

Denna film visar bryggningen av två olika kaffen. Kaffet till vänster är KOPPAR:s egna och helt färskrostat (48 timmar). Det till höger köpte vi i vår matbutik strax innan bryggning. Inget fuffens någonstans, men det bör tilläggas att vi använt oss av hela kaffebönor som vi malt precis innan rostning. Genom att skjuta upp detta sista steg i processen så nära inpå bryggningen så kommer man åt "det där lilla extra".

Vi använder oss av manuell bryggning, låt oss kalla det för droppkaffe. Från vår snygga kopparkanna häller vi, i båda sekvenserna, 94˚C vatten ner i en Chemex. I Chemexen sitter ett kaffefilter som är något tjockare än det vi normalt använder till vår Moccamaster. Chemexen är en otroligt vacker kaffebryggare, ändamålsenlig i detta fall!

Vi håller exakt samma tempo genom båda bryggningarna och låter, vår vana trogen, kaffet att blomma en liten stund från det att den första vattenstrålen träffar de malda bönorna. I sekvensen till vänster kan vi njuta fullt ut av blomningen. Kaffet växer, växer och växer! Det suger åt sig mer och mer smak och vi behöver fylla på mer för ytterligare blomning. I sekvensen till höger rinner vattnet rakt igenom - inte mycket som blommar här inte.

Vid manuell bryggning, à la droppkaffe, så styr man själv vattenflödet. Den blomning vi talar om här förekommer ju även i en vanlig kaffebryggare. Vår Moccamaster hemma tar hand om vattenflödet på ett utmärkt sätt och låter kaffet blomma nästan lika bra som om man hällde själv. Vill du spetsa bryggningen i en vanlig kaffebryggare, rör bara om med en sked om kaffet är precis så här nyrostat och kan extrahera ännu mera smak och arom genom att få blomma ut till fullo!

När du ser den här filmen, så hoppas vi att du drar slutsatsen att du bara måste prova vårt kaffe. Och när du väl gör det, så får även du uppleva samma WOW som vi gjorde och har fortsatt att göra - allt sedan den där guidade turen i de dimhöljda bergen!

Välkommen till Kafferosteriet Koppar, din kafferostare på nätet! /nyrostat är godast

Koppars Kaffe-Akademi

Allt smakar tydligare om du utbildar dina sinnen.
Vin, mat, kaffe – ja hela livet blir större om du vet var du ska leta. Julianna, jag och våra medarbetare i rosteriet har samlat vår kaffekunskap i Koppars lilla Kaffe-Akademi. Välkommen hit, så ger vi kunskap och kuriosa runt hemligheten i din kopp. /Fredrik

LÄS MER HÄR