Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Till dig: Från Costa Rica och Tyresö

Idén till Kafferosteriet Koppar föddes när Julianna och jag besökte Costa Rica i januari 2015. Utan karta reste vi runt med egen bil, vilket minst sagt är utmanande i ett land med total avsaknad av vägskyltar. Efter några dagar hamnade vi i Turrialba och istället för den sedvanliga turistattraktionen, nämligen vulkanen, så hamnade vi på en kaffeplantage för en tur med The Golden Bean på Hacienda Real!

Guiden tog oss runt bland kaffebuskarna och skörden var redan igång. Vi såg hur de röda kaffebären tvättades och torkades, och förundrades över vilken process som krävdes för att få fram kaffe!

Turen avslutades vid en 15 kg Probat kafferostare. När luckan öppnades så spred sig en underbar doft över hela lagerlokalen. Varsin kopp bryggdes med en bolsita och när kaffet kommit ner i temperatur drack Julianna och jag den godaste koppen kaffe vi någonsin hade druckit!

Efter hemkomst till Tyresö, så försökte vi återuppleva känslan från Costa Rica med det kaffe vi hade här. Det gick inte… Den kvalitet vi sökte krävde resor till specialkaffebutiker på Södermalm. Sortimentet där var ofta fantastiskt, men det var sällan vi hade turen att få kaffet nyrostat som det var på Hacienda Real.

Vi läste på och insåg att kaffets nedbrytningsprocess påbörjas direkt när kaffet tas ut ur rosten. Precis som bröd så ska kaffe konsumeras färskt. Varför hade ingen berättat detta för oss tidigare? Kanske att vi var något på spåren… Hade de stora kafferosterierna lurat i oss att vacuumförpackat kaffe håller sig färskt hur länge som helst? Hade de – genom att inte ens skriva ut rostningsdatum – fått oss att tro att kaffe inte är som alla andra livsmedel och smakar bäst när det är färskt? Vi borde göra något åt detta, alla borde känna till att det finns en helt annan typ av kaffe. Nyrostat kaffe. Eller hur?!

Tillsammans med två goda vänner, Claes och Peder, startade vi Kafferosteriet Koppar ett år efter vår hemkomst från Costa Rica. Den första ordern kom in kl 22.02 den 9 mars 2016. Då, precis som nu, så skulle all försäljning ske via hemsidan. Vi kan härigenom garantera att kaffet alltid är helt nyrostat och när vi skickar – utan mellanhänder – så lämnar vi även bästa tänkbara pris till våra kunder.

Idag rostar vi dagligen på vårt rosteri i Tyresö. Många hundra hushåll tar varje dag emot vårt kaffe i deras brevlådor. Tillsammans med Johan och Hugo rostar Julianna det råkaffe som vi bl.a. köper in från Costa Rica. Jag missionerar och stöttar Flora och Carina vid packstationen när det behövs. Ibland nyper vi oss i armen, är detta på riktigt?

Kafferosteriet Koppar rostar Sveriges färskaste kaffe. Hantverksmässigt och på din beställning. De tusen aromer och smaker, vilka endast nyrostat kaffe kan bjuda på, är en smakupplevelse vi vill erbjuda alla.

Idén att addera något alldeles extra till din kaffestund, oavsett vart i landet du bor, vilken utrustning du har i ditt kök, eller hur tjock din plånbok är får oss att kliva upp på morgonen.

Vi köper in, rostar och njuter av varenda kaffekopp.

/Fredrik Gustafsson, Tyresö 2019-08-05

PS. Se gärna filmen om hur det ser ut i vårt rosteri – klicka här!