Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Välkommen till Koppars Kaffe-Akademi!

Allt smakar tydligare om du utbildar dina sinnen.
Välkommen hit – för kunskap och kuriosa runt hemligheten i din kopp!

Snabbnavigera till:
Historia
Världens bönor
Produktion
▶ Hållbart producerat kaffe
Bryggmetoder
▶ Smak & Arom


Historia

Det finns många berätteler om hur kaffet uppkom. Den vackraste tycker vi handlar om fåraherden Kaldi och munken som slängde kafferbären i elden, varpå den första aromatiska kaffedoften i världshistorien spred sig. Om sådana skrönor och annat läser du under följande rubriker:

Kaffets historia
Kaffeträdets ursprung
Espressons historia
Capuccinons historia



Produktion

Inte bara om hur vi förädlar råkaffet i rosteriet, utan även om hantverket innan säckarna anländer till Tyresö. Om detta och annat läser du under detta avsnitt:

▶ Från kaffeplanta till din dörr
▶ Koppars kaffeprocess
Så här rostar Koppar
▶ Koppars kaffe är nyrostat
Om ålder på råkaffet
Allt om våta metoden
Allt om torra metoden
Allt om honey process
▶ Allt om anaerobisk fermentation
Om kaffekooperativ


Hållbarhet

Koppars värderingar garanterar våra eldsjälar till kaffeodlare och deras plantager ett långsiktigt gott liv. Om detta och annat läser du här:

Koppar om ekologiskt kaffe
Varför välja ekologiskt?
Betala lite extra
Colombias hållbara bönor
Kaffebondens liv



Hälsa

Ett par, tre koppar kaffe är bra för hälsan. Artiklar om kaffets livgivande egenskaper har vi samlat här:

▶ Kaffet och din hälsa
▶ Kaffet och kärlekslivet
▶ Kaffet och karriären


Arom & Smak

De smaker och aromer vi upplever är alla olika, men att stanna upp och njuta av alla nyanser i nyrostat kaffe är alltid mödan värt. I detta avsnitt finner du – bland mycket annat – tips, tricks för hur du själv kan bli en bättre kaffeavsmakare:

▶ Nyrostat kaffe är gott kaffe
▶ Kaffehjulets alla smaker
▶ 1000 smaker i en kopp
▶ Träna ditt smaksinne
▶ Allt om kaffedoft
▶ Smaka med näsan
▶ Gör en kaffeprovning

▶ Kaffets bästa förvaring
▶ Köper du gamalt bröd?
▶ Om vattnets hårdhet
▶ Vilken kopp till vilket kaffe