Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Endast det bästa kaffet får kalla sig specialkaffe

Specialkaffe är en term som används för att klassificera de bästa kaffebönor av högsta kvalitet, vilka dessutom är producerade i speciella s.k. mikroklimat.

Vilken kaffeproducent som helst kan kalla sitt kaffe för gourmetkaffe eller lyxkaffe, men det är bara kaffe som får minst 80 i poäng på en 100-gradig skala som får kalla sig för specialkaffe.

Allt enligt SCAA (Specialty Coffee Association of America):

Specialkaffe har vuxit i ideala klimat, är distinkta i smaken med inga eller ett minimum defekter. De unika dofterna och smakerna i en kopp specialkaffe är resultatet av jordmån och odingsförhållanden.

Allt Koppars kaffe klassificeras som specialkaffe. Här läser du lite mer om bakgrunden till specialkaffe och här lite mer om hur bedömningen går till.

Koppars Kaffe-Akademi

Allt smakar tydligare om du utbildar dina sinnen.
Vin, mat, kaffe – ja hela livet blir större om du vet var du ska leta. Julianna, jag och våra medarbetare i rosteriet har samlat vår kaffekunskap i Koppars lilla Kaffe-Akademi. Välkommen hit, så ger vi kunskap och kuriosa runt hemligheten i din kopp. /Fredrik

LÄS MER HÄR