Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brygg bättre kaffe med hjälp av malningsgraden

"Vi måste justera malningsgraden" är en vanlig formulering när vi brygger kaffe här på rosteriet. Vi söker nämligen alltid efter den perfekta koppen kaffe. Det var ju därför vi startade KOPPAR! Vi gör vårt yttersta för att varje Kaffebrev som vi postar hem till dig är rostat till perfektion, men när det väl hamnar i din brevlåda så är det upp till dig att - i sista steget - brygga kaffet.

Med rätt malningsgrad så kan du lyfta fram olika egenskaper i din kopp kaffe. Så här tänker vi:

Det är verkligen bekvämt med färdigmalet kaffe! Vi dricker det själva ofta på vardagsmorgnarna, för det tar helt enkelt tid och det låter i hela huset när man maler kaffe. När du köper färdigmalet kaffe från oss, så är det också malt till den storlek vi tycker att just det kaffet bör vara malt på för din bryggmetod. Men, vill du ge ditt KOPPAR-kaffe en extra dimension så är vårt ödmjuka råd att investera också i en kaffekvarn.

Vi får ofta frågan om vilken kvarn vi rekommenderar. Dessa använder vi själva och är väldigt nöjda med.

Jag (Hugo) använder kaffekvarnen Wilfa CGWS-130B. Du kan köpa den för ungefär 1000 kr och den fungerar utmärkt till dig som vill ha en schysst, stabil och enkel kvarn (som inte kostar skjortan). För priset får du ett koniskt malverk, vilket är viktigt för en jämn malning. Undvik malverk med knivar är mitt stalltips!

Hemma hos Fredrik och Julianna står en Rancilio Rocky och pryder köksbänken. Med en något dyrare prislapp på 3000 kr får du här (vad jag känner till) den bästa kvarnen för hemmabruk på marknaden. Anrika Rancilio grundades redan 1927 i Milano, espressons hemstad. Med hjälp kvarnens 55 olika malningsinställningar kommer du definitivt hitta rätt för såväl ditt bryggkaffe som till din espresso.

När vi är ute och reser så tar vi med oss varsin Hario Skerton. Det är den ultimata kaffekvarnen för dig som tycker det är kul att mala för hand. Harios kvarn har ett högklassigt keramiskt malverk, vilket resulterar i jämn malning och Julianna tycker att det finns en tjusning i sig att mala kaffet för hand, även om det tar några minuter. Hario Skerton är utan tvekan perfekt att ta med på semestern. En kaffekvarn för lugna höstdagar!

På rosteriet använder vi kungarnas kvarn, en Mahlkönig. Denna tillverkare producerar även jättefina kvarnar för hemmabruk. Bilden här ovan visar vår DK 15 LS och det är med denna vi maler ditt kaffe samma dag som ditt Kaffebrev lämnas till posten. Härigenom ser vi till att alla smaker och aromer ändå bevaras maximalt - för dig som vill ha en smidig lösning och fortsätta att dricka vårt färdigmalda kaffe.

/det nyrostade kaffet är godast, Hugo på KOPPAR

Senast uppdaterad: 22 juli, 2019