Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Kaffe så bra är det för karriären

Ingen dryck är väl så utbredd och närvarande i all världens kulturer, såsom kaffe. Att mötas över en kopp hör därför till vardagen för de allra flesta. Det, plus de goda egenskaper som följer med kaffet, gör det till en viktig hörnsten inte minst i ditt karriärbyggande. Utan lagom mängder kaffe skulle nämligen både din produktivitet och arbetsglädje gå ner. Det menar i alla fall den internationella karriärsajten Monster som ser ett antal fördelar med kaffe.

Kaffe håller dig vaken
Koffeinet i kaffe håller människor vakna och ger det centrala nervsystemet en boost. Det hjälper dig att hålla dig produktiv hela dagen.

Kafferaster förbättrar produktiviteten
Kafferasten uppstod någonstans på 1920-talet, och blev mer utbredd efter andra världskriget. Under rasterna delas både personliga och arbetsrelaterade erfarenheter, och studier har visat att anställda som tar kaffepauser tillsammans ökar förutsättningarna för bra produktivitet och prestanda.

Kaffe är socialt
Under de senaste decennierna har kontorets kaffemaskin tagit över vattenkylarens roll. Det är alltså vid kaffemaskinen de informella löne- och karriärssamtalen sker, och det är där de riktigt svåra besluten fattas.

Kaffe kan minska stresskänslan
Det kan räcka med att känna kaffedoft för att din stress ska minska. Detta enligt en studie gjord vid Seoul National University som visar att de som utsätts för kaffedoft utsöndrar proteiner som kan skydda nervcellerna från stressrelaterad skada, medan de som inte utsattes för kaffedoft inte gjorde det.

Kaffe håller dig dessutom i trim
Många studier visar att konsumtionen av koffein leder till förbättrad matsmältning. Just därför innehåller de flesta kommersiella fettförbränningstillskott koffein. Det kan ju göra även den mest inbitna kontorsråtta glad, att trots att du sitter stilla kommer din kropp förbränna mer fett med en kopp kaffe i handen, än utan.

Yrkesgrupperna som dricker mest kaffe
För några år sedan släpptes en undersökning som listade de yrken som konsumerade störst mängd kaffe. De 10 i topp var:

  1. Forskare och laboratorietekniker
  2. Marknadsförings- och PR-proffs
  3. Utbildningsadministratörer
  4. Skribenter och redaktörer
  5. Sjukvårdspersonal
  6. Läkare
  7. Kallskänkor
  8. Professorer
  9. Socialarbetare
  10. Finansarbetare

Senast uppdaterad: 14 mars, 2019

Den här artikeln skrev vi för vårt nyhetsbrev i mars 2019. Vill du ha fler spännande kaffenyheter från oss i framtiden, anmäl dig då supergärna till vårt nyhetsbrev!