Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Så använder du en moccabryggare

 

Mokabryggaren – tidlös design möter funktionalitet

Det var 1933 som Alfonso Bialetti introducerade en ny typ av kaffemaskin, mokabryggaren. Både funktionell och estetiskt tilltalande tog denna bryggare snabbt plats i många italienska kök. Idag har Bialettis ikoniska bryggare sålts i 250 miljoner exemplar, likväl som att bryggarens tidlösa design prisats av stora aktörer inom designbranschen. Men framförallt levererar Bialettis bryggare gott kaffe!

Tidigare har vi på KOPPAR gjort en film som visar hur du använder en mokabryggare, se den här! Idag tänkte vi prata mer om denna kaffebryggare och dess skapare Alfonso Bialetti. Bialetti (1888-1970) var en italiensk ingenjör och hans kaffebryggare var revolutionerande på flera plan. Materialvalet, aluminum, var modernt och nytt under denna tid och den åttkantiga geometriska formen var tilltalande och kaxig. Dessutom bryggde mokan ett starkt och gott kaffe genom att pressa varm ånga med 2 bars tryck, likt en espressomaskin.

Till skillnad från en komplicerad och dyr espressomaskin var mokabryggaren en billig investering, och Bialettis bryggare växte i popularitet efter introduktionen på marknaden. Under de första sex åren sålde Alfonso 70 000 exemplar av sin bryggare på marknaden i Piemonte i norra Italien. Snart var efterfrågan högre än marknaden i Piemonte och Bialettis bryggare växte i stor skala. Idag har minst 250 miljoner exemplar av den ursprungliga modellen Moka Express sålts runt om i världen, och du hittar nästan alltid en sådan hemma hos en italienare. Bialettis första ritningar av Moka Express finns dessutom utställda på London Design Museum.

Det finns en del tips för att lyckas så bra som möjligt med en mokabryggare, vilket vi pratar om i vår film. Värt att notera är att vi inte använder den ursprungliga Moka Express i filmen, utan Bialettis senare modell - den så kallade Bialetti Venus. Denna bryggare använder samma teknik men är tillverkad i rostfritt stål, vilket gör att den går att använda på en induktionsspis!

Om du vill testa Bialettis mokabryggare så passar KOPPAR:s espressokaffen perfekt för att få ut det mesta av bryggaren. Dessutom har vi nu tagit fram hela tre stycken olika nyrostade espressoblends på rosteriet att välja på. Vår senaste nyhet är nämligen vår No5 Sorrento. Här trycker vi till ordentligt - istället är det en espresso med maxad styrka och låg syra - för dig som vill utforska hur en klassisk syditaliensk espresso smakar!

/nyrostat är godast, Hugo på KOPPAR                

Senast uppdaterad: 16 april, 2018