Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

Brygga kaffe med en Chemex

1. Blötlägg filtret.
2. Måtta upp 45 gram lite grövre filtermalet kaffe.
3. Slå på 45-90 gram hett men inte kokande vatten. Låt blomma i ca 1 minut.
4. Slå på ytterligare vatten så att totalvikten blir 750 gram.
5. Låt kaffet svalna några minuter innan du serverar!

Det finns förmodligen inget snyggare sätt att brygga kaffe på än med en Chemex. Denna stilikon inom kaffe finns till och med på Museum of Modern Art i New York! Det kvadratiska filtret inte bara bidrar till helhetsupplevelsen, det känns även något tjockare än ett vanligt filter vilket gör bryggmetoden något långsammare och mer extraherande.

Det vita filtret ger en renare smak än ett brunt och oblekt filtret, men mår ändå bra av att blötas innan du slår på de mediummalda kaffebönorna. För varje 12 gram kaffe slår du på 188 gram vatten som bör vara 92-96°C vid själva bryggningen. Särskilt vid färskt nyrostat kaffe (det enda vi har hos Kafferosteriet Koppar) är det viktigt att du låter det få ta tid att blomma kaffet. En minut är en rimlig tid, men här känner du dig fram vad som passar dig bäst. Häll i cirklar innifrån och ut.

Visst är det en vacker bryggmetod att brygga sitt kaffe med en Chemex? Det smakar dessutom gudomligt! Utforska fler sätt att brygga kaffe på genom att klicka på bilderna nedan.