Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

Brygga kaffe med en kaffebryggare (Moccamaster)

Brygg gott kaffe på rätt sätt

Att brygga kaffe i en kaffebryggare, eller som i detta fall en Moccamaster kaffebryggare, är det svenska traditionella sättet att brygga kaffe. Med några enkla grepp kan du få kaffet att smaka så mycket godare. Detta tycker vi i Kafferosteriet Koppar att du kan tänka på:

1) Välj alltid färskt kaffe. Nyrostat kaffe smakar så otroligt mycket mer och innehåller nästan tusen aromer och smaker. Allt Koppars kaffe är nyrostat.

2) Välj alltid ekologiskt kaffe. Det både smakar och känns bättre. Allt Koppars kaffe är ekologiskt.

3) Om du vill få ut ännu mera smak - välj hela kaffebönor och mal precis innan bryggning. Detta gör vi knappt själva, då det färdigmalda bryggkaffet i vår prenumeration ändå innehåller så pass mycket smaker och aromer, men vill du finlira så gör du såklart det!

4) Blötlägg gärna filtret innan bryggningen. Då får du bort eventuell träsmak. Använd manuellt droppstopp på kaffebryggaren om det finns.

5) Om du använder hela kaffebönor, måtta då två matskedar kaffe för varje 1,5 dl vatten = 1 kopp. Låt hellre malningsgraden ange styrkan i kaffe. Ett fint malet kaffe ger mer sting än ett grovt malet kaffe. Koppars färdigmalda bryggkaffe är malet precis som vanligt bryggkaffe och du doserar precis som vanligt.

moccamaster kaffebönor

Brygga med Moccamaster kaffebryggare

Här finner du en film med Hugos tre bästa tips på hur du lyckas med din bryggning!

brygga med kaffebryggare

Frågor och svar: brygga kaffe med kaffebryggare

Vad är automatisk avstängning på kaffebryggare?

Automatisk avstängning, eller droppstopp, är en funktion på kaffebryggaren som stänger av genomrinningen från filterdelen ner i kannan. Genom att låta de malda kaffebönorna ligga längre i vatten, så ökar intensiteten i smaken. Det finns olika varianter av automatiskt droppstopp och manuellt droppstopp, beroende på vilken kaffebryggare man använder.

Vad är bästa bryggkaffet till Moccamaster?

Det bästa bryggkaffet till Moccamaster är som alltid ett färskrostat kaffe av hög kvalitet. Styrkan på kaffet avgör du genom kaffebönornas malningsgrad. För bäst resultat använder du färdigmalet bryggkaffe malt på färskortade kaffebönor.

Vad är skillnad på Moccamaster och vanlig kaffebryggare?

Skillnaden mellan en Moccamaster och en vanlig kaffebryggare är att Moccamastern i rostfritt stål har ett kopparelement som noggrannt reglerar temperaturen. En annan skillnad är att en Moccamaster har en termisk karaff som håller kaffet varmt i upp till två timmar. Moccamasters är handgjorda kaffebryggare som gör en god kopp kaffe på nolltid. De tar mer plats på din bänkskiva, men de är värda det om man får tro på kunderna.

utforska kaffebönor

Våra nyhetsbrev innehåller alltid tips på hur du får godast möjliga kaffe. Vill du veta mer? Anmäl dig gärna på länken här!