Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Ekologiskt kaffe från Finca La Requia i Peru

Region: Villa Rica, Peru
Odlingshöjd: 1600 möh
Producent: Tania Andrade Gabancho, Finca La Requia
Sorter: Caturra, Bourbon, Geisha, Typica
Process: Handplockat, soltorkat och tvättat

Efter många mil, på slingriga vägar från huvudstaden Lima i Peru, precis där bergen övergår i regnskog kommer vi fram till staden och regionen Villa Rica. Omgiven av flera nationalparker tronar kaffeplantager på över tusen meters höjd. Ypperligt för att odla kvalitetskaffe.

För den som vill se odlingarna på nära håll, så ringlar bergsvägar på svindlande höjder. Den lilla staden Villa Rica arbetar hårt för att kunna bli ett bättre besöksmål för kaffetörstande turister från hela världen, men ännu finns det en hel del att jobba på..!

Dagens bökiga resa är dock otroligt väl värd mödan, för kaffet som odlas här är av extremt hög kvalitet och ekologiskt ut i fingerspetsarna. Senora Tania Andrade Gabancho jobbar i samklang med naturen. Hennes kaffebuskar, i sval skugga under de inhemska träden, dignar av Caturra, Bourbon, Typica och inte minst Geisha som gör att hennes kaffe sticker ut ännu mer. Tania har vunnit flertalet utmärkelser för sitt naturligt söta och blommiga kaffe. Hon bjuder oss på en av vårens största njutningar!