Det är många som undrar hur du brygger det perfekta presskaffet. Ett grovmalet presskaffe, en presskanna, hett vatten och ca 4 minuter av din tid är allt som krävs. Så här gör jag:
För en kaffekopp måttar jag två kaffemått, ungefär 15 gram grovmalet kaffe ner i kannan. Fylligare och mer mörkrostade kaffen är att föredra framför ljusrost. Vår tolkning av parisarnas franskrost – Koppars Franskrost – är såklart det perfekta kaffet för ändamålet.
Jag slår på vatten, så att kaffet täcks och låter kaffet blomma i ca 1 minut.
Därefter slår jag på resten av vattnet och låter kaffet dra i ca 3 minuter.
Bryggningen avslutas genom att jag långsamt pressar ner, men sedan låter jag kaffet komma ner i temperatur under ytterligare några minuter för att verkligen få fram alla smaker och aromer i vårt nyrostade kaffe.
/det nyrostade kaffet är godast, Fredrik på KOPPAR
Senast uppdaterad: 18 september, 2020
Den här filmen spelade vi ursprungligen in för ett av våra nyhetsbrev. Vill du ha fler liknande tips i framtiden? Anmäl dig gärna på länken här!