Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Ekologiskt specialkaffe från Colombia

Koppars kaffe från Colombia

Ursprung: Colombia

Region: Finca La Lindura, mellan Ataco och Planadas, strax söder om Tolima

Bönsort: Castillo, Caturra, Bourbon

Skördetid: September-December

Odlas på: 1.950-2.200 möh

Process: Tvättat

Många menar att Colombias skönhet kommer sig av att landet är så extremt: Två världshav på vardera sida, snöbeklädda berg och glaciärer, oändliga öknar och Amazonas... Det mesta ligger "ett par dagar bort"; så även Finca La Lindura dit du tar dig på utmanande vägar och lätt kommer bort i den djupa vegetagtionen. Väl framme - med Saldañabergen i väst och snöbeklädda Tolimaberg rakt söderut - så möts du av 32 kaffeodlande familjer, stolta över att föra familjetraditonen vidare i den höga terrängen och balanserandes på ofattbara sluttningar.

Glaciärvatten från Anderna och Tolimabergen, fet vulkanisk jord samt en temperatur året runt 19°C - 23°C skapar de optimala förutsättningarna för att producera exceptionellt kaffe.