Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars ekologiska kaffe från Loja i Ecuador

Ursprung: Ecuador

Region: Puyango, Loja

Bönsort: Arabica Typica

Odlas på: 800 - 2000 möh

Process: Våta metoden

I södra Ecuador finner vi Puyangodistriktet i Lojaprovinsen. Loja är en av landets äldsta städer och har runt 200 000 invånare.  Staden ligger på cirka 2 000 meters höjd över havet, och här runt omkring finns många kaffeplantager. De cirka 680 små odlarna i Puyango har gått samman i en odlargemenskap, PROCAP, som står för Asociacion Agroartesanal de Productores de Café Altura Puyango. Totalt har de 2 500 hektar och härifrån fraktas årligen cirka 60 000 kilo kaffe.

Pyangos kaffeplantager ligger på mellan 800 och 2 000 meters höjd vilket ger svalka samtidigt som den lummiga skogen behåller luftfuktigheten. Främst är det arabicasorten Typica som trivs och ger ett fantastiskt kaffe i områdets karga jordar, detta eftersom den inte behöver så mycket näring.

Tack vare bland annat egen kompost följer PROCAP de ekologiska kriterierna samtidigt som de får ett levande kretslopp i plantagerna. Målsättningen är nämligen inte bara att producera toppkvalitativt arabicakaffe på en jämn nivå från år till år. Här satsar man också på att lägga en solid ekonomisk grund för kommande generationer kaffeodlare i området.