Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Gicherori, Kenya

Ursprung: Kenya

Region: Embu

Producent: Kibugu Farmers Cooperative Society (1100 småbönder), Gicherori

Bönsort: SL 28, SL 34 och Ruiru 11

Skördetid: Oktober - December

Odlas på: 1500 - 1700 möh

Process: Tvättad

Kenyanska kaffen är lika majestätiska som solen som går upp över det afrikanska landskapet. Landet levererar konsekvent hög kvalitet och högsta möjliga kvalitet av dem alla är AA Plus, vilket vårt kaffe från kooperativet Kibugu klassificerats som.

Totalt odlas kaffe på 160.000 hektar i Kenya och ungefär en tredjedel av denna yta utgörs av större plantager. På övriga ca 100.000 hektar återfinner vi nästan 700.000 kaffeodlande familjer och de allra flesta är i sin tur medlemmar i ett kooperativ.

Medlemmarna i just Kibugu tar sina skördar till en av de fem processanläggningar som kooperativet äger och driver. Den anläggning som tar hand om vårt kaffe heter Gicherori och ligger i Embu i centrala Kenya. Regionen är vida känd för sin feta jord med vulkanisk lera och på hög höjd – i söderläge på Mt. Kenya – har vi här även ett perfekt mikroklimat, med precis lagom mycket regn, för kaffeodling. Här pulpas, fermenteras och tvättas kaffebären innan kaffebönorna får torka i solen på s.k. afrikanska bäddar i upp emot 15 dagar.

När kaffet klassificeras får de största bönorna betyget AA. Dessa anses även ge största möjliga njutning i kaffekoppen, då de innehåller en större mängd aromatiska oljor som förstärker smak- och doftupplevelsen.