Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars ekologiska kaffe från Finca Bourbon i Guatemala

Ursprung: Guatemala

Region: Chimaltenango

Bönsort: Arabica Bourbon

Odlas på: 1600-1800 möh

Process: Våta metoden

Finca Bourbon har varit i familjen Echeverrías ägo sedan slutet av 1800-talet. Familjen har länge hängett sig åt ekologisk produktion och redan 1996 certifierades Finca Bourbon för sitt hållbara tänk. Endast 96 av de totalt 286 hektaren är odlade med kaffeträd, några är över 100 år gamla. Resten är orörd skog, bland annat för att bevara det rika fågellivet.

Mikroklimatet här i regionen Chimaltenango, mitt i Guatemala, påverkas av både Stilla Havets vindar och den kallare luften från höglandet. Det ger hög luftfuktighet med svalkande dimma på förmiddagarna.

Kaffesorten som odlas här, Arabica Bourbon, har också givit namn åt farmen. Från början kommer Arabica Bourbon från Yemen men introducerades på Bourbon Island (nuvarande La Réunion) på 1700-talet. Arabica Bourbon växer sig hög och trivs bland vilda träd. I kaffevärlden är det en av de viktigaste sorterna för höghöjdsodlingar. Bönorna blir relativt små men håller mycket hög kvalitet och ger ett oerhört uppskattat kaffe känt för både elegans och komplexitet.