Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Guatemala

Ursprung: Guatemala

Region: Atitlán, San Miguel Pochuta, Chimaltenago

Producent: Finca Ceylan y Anexos (Dariush Echevarria Zachrisson)

Skördetid: Oktober - Mars

Odlas på: 1100 - 1400 möh

Process: Tvättad

Den högsta klassifikationen ett kaffe från Guatemala kan få är SHB, som betyder Strictly Hard Bean. De olika kaffena i Guatemalas olika kaffeodlande regioner (t.ex. Atitlán varifrån vårt kaffe kommer, men även Cobán och Antigua) har var och en blivit tilldelad olika kriterier att uppfylla vid en provsmakning av ANACAFE, The Guatemalan Coffee Association. De kaffen som inte uppfyller kriterierna kan förvisso säljas som SHB men med tillägget "without regional designation". Vi är stolta över att vårt ekologiska kaffe, från Finca Ceylan y Anexos, inte bara når den högsta klassifikationen utan att man även kan känna regionen Atitlán vid en provsmakning!

Finca Ceylan y Anexos har varit i samma familjs ägo sedan 1870. I regionen spelar familjen Echevarria Zachrisson en väldigt stor roll. På deras 403 hektar stora farm jobbar lokalbefolkningen och familjen förser många av familjerna med boende, utbildning och man har byggt system för färskt dricksvatten. Dessutom tar medarbetarna del av de andra grödor som växer på farmen. Den ekologiska odlingen bidrar till en större mångfald. Istället för stora öppna fält, där solen kan driva fram större skördar, så växer kaffeträden (totalt 268 hektar) i skuggan av bland annat kardemumma-, macadamia- och bananträd.  Resterna, kaffebärens skal och fruktkött, som är kvar när själva bönorna tvättats återanvänds som ett naturligt gödsel.

Kaffet från Finca Ceylan y Anexos är ett av de "renaste" som kan upplevas. Balansen är i det närmaste perfekt i en rund profil. Du känner pecannöt och brunt socker, samt något nedtonade noter av torkad frukt. Koppen är levande och detta är kaffet för dig som värdesätter sötma, balans och klassisk elegans i en smakfull centralamerikansk stil!

Karta över Uganda, där vi hämtar vårt ekologiska kaffe ifrån.