Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Catuai, Bourbon, Typica, Lempira, Ihcafe 90 från Honduras

Koppars kaffe från Honduras

Ursprung: Honduras
Region: La Paz-distriktet, Marcala
Producent: Café Organico Marcala S.A. (COMSA)
Bönsort: Catuai, Caturra, Pacas, Bourbon
Skördetid: December – april
Odlas på: 1350 - 1700 möh
Process: Tvättat och soltorkat

Honduras är en perfekt plats för att odla kaffe – jordmån och klimatförhållanden är snarlika grannländernas, vilka är kända för sitt goda kaffe. Som i alla andra kaffeländer, finns det en mycket bred spektra av kaffekvaliteter i Honduras; från billigare centralamerikanska blandningar till högvuxet specialkaffe som konkurrerar med mer populära sydamerikanska kaffen. Just detta kaffe är högvuxet och mycket komplex i sin smak och är därför klassat som specialkaffe.

Förr i tiden smugglade kaffebönder från Honduras sitt kaffe till Guatemala där de kunde sälja det till högre pris. Guatemala har alltid haft bra rykte när det kommer till kaffekvalitet. Men efter att regeringen i Honduras fick bättre koll på läget och avsevärt höjt skatterna för kaffeexport, så var landets kaffebönder tvungna att drastiskt öka kvaliteten för att få bättre betalt inom landet. Sedan dess har efterfrågan på kaffe från Honduras ökat och smugglingen blivit onödig.

Idag, jobbar Honduras regering målmedvetet för att höja ytterligare kaffets kvalitet genom förbättrad infrastruktur inom landet och finansiella incitament till kaffeproducenter.

"Finca Humana" är det första man hör om Café Organico Marcala S.A. (COMSA) när man kommer fram till kooperativet i Marcala. COMSA är ett kooperativ med människors välbefinnande i fokus där producentmedlemmarna utbildas att framgångsrikt leva i harmoni med naturen. Kooperativet bildades 2001 av en grupp kaffebönder för att tillsammans fokusera på ett enda mål – att odla kaffe av högsta möjliga kvalitet och få bra betalt för det. Sedan dess har de jobbat hårt på att utbilda alla sina medlemmar och tillsammans förfina alla processer för att garantera toppkvalitet år efter år.

Sydamerikanskt kaffe från Honduras