Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Catuai, Bourbon, Typica, Lempira, Ihcafe 90 från Honduras

Koppars kaffe från Honduras

Ursprung: Honduras

Region: La Paz-distriktet, Marcala

Bönsort: Arabica (Catuai, Bourbon, Typica, Lempira, Ihcafe 90)

Skördetid: December-Mars

Odlas på: 1200 - 1650 möh

Process: Tvättat

Cooperativa Regional Mixta de Agricultores Orgánicos de La Sierra Ltda tillhör sju små städer med huvudstation i Marcala, i La Paz i västra Honduras. Detta är en landets allra fattigaste städer och befolkningen är extremt beroende av jordbruksproduktion i allmänhet och i synnerhet då kaffeproduktion. Kooperativet är Fairtrade-certifierat, vilket betyder att vi är helt säkra på att människorna på plantagerna faktiskt lever gott på att plocka kaffebären.

Vårt kooperativ var även det första i Honduras att bli certifierat för ekologisk produktion. Som pionjärer har de kunnat utveckla sina ekologiska processer under lång tid och de 19 medlemmarna har sedan 1996 spridit sina kunskaper vidare i landet.

I kaffet från kooperativet har vi en tydligt definierad kropp, en sötma i mellanregistret och en lätt syra åt det fruktigare hållet. En silkig fyllighet gör att detta kaffe bildar bas i faktiskt alla våra kaffen. I vår lättrost har vi emellertid tonat ner den för att lämna plats åt mer frukt från Etiopien.

Sydamerikanskt kaffe från Honduras